Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Cisco 79×0 Echo

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #23587 Reply
    AVVID Geek
    Guest

    We have run into echo problems with CallMgr & 79×0’s numerous times. We have followed Cisco’s instructions to resolve, but customers continue to complain about echo. We can’t seem to nail down a pattern.

    Any suggestions?

    #23588 Reply
    Muarrij Ahmad
    Guest

    Hi AVVID Geek,

    This problem may be associated to acoustic echo experienced by users, or it could be a gain issue.

    Initially it would be recommended to reduce the volume on both phones, receiving and transmitting. Its possible that the volume is too high and that sounds coming out of the receiver (handset) are being transmitted to the user. So reduce the volume on both phones. Cisco Usually recommend 75%. I would say slightly less than that.

    There is a facility to lower gain in your primary call manager/Publisher box. You can increase or reduce this accordingly you should notice significant changes. You can also change this setting within your SRST router if you have one.

    If you require more details feel free to email me or reply post. Hope that helps!

    Muarrij@hotmail.com

    #23589 Reply
    Radium
    Guest

    Some echo issues on IP Phone can be simply fixed by making sure you are running the latest firmware for the phones.
    New firmware is always downloadable from Cisco’s website.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: Cisco 79×0 Echo
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">