Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

E1 is normal but site is down

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #68907 Reply
    sabbagh
    Guest

    dears, which you could help me in the below case as iam spending 5 days without any progress
    the case that we are try to integrate new BTS3900A site but the site is always down “OML blocked” although the E1 is normal and have no bit error rate and IUB led is off , the NOC cant see the site “no management” we have tried the below and nothing happened
    1)replace GTMU
    2)replace E1 Cable
    3)replace the BBU
    4)replace the interface board of the BSC
    5)using another GTMU from already integrated site
    6)remove the site creation and recreate again

    is there any possibilities

    #68908 Reply
    Tanuj
    Guest

    Hi Sabbagh
    you have done almost everything, do one last thing and change the E1 of the site with a live site during night time, this will ascertain if there is some problem in the media or not.
    Regards
    Tanuj

    #68909 Reply
    sunil
    Guest

    dear , PROBLEM FROM TRANSMISSION MEDIA END IF YOUR BTS HARDWARE IS OK IT IS PROBLEM FROM TRANSMISSION END E1 GETS LOOP BACK IT SHOWS NORMAL BUT BTS IS DOWN,

    #68910 Reply
    sabbagh
    Guest

    i made already loop back from the RTN side
    inloop the BTS is down and E1 normal
    outloop the BTS is normal and E1 is down

    and same if i remove the trunk cable from the BTS the E1 is down and when i return the E1 is normal ???

    really i wish to reach to a solution, because till now i cant find any cause of the problem

    #68911 Reply
    NACM-SUN
    Guest

    Try to interchange the physical TX and RX of the E1 transmission.

    #68912 Reply
    zia
    Guest

    Dear check the verision for GTMU card

    #68913 Reply
    privatelecom
    Guest

    Maybe u could check the transmission device

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
Reply To: E1 is normal but site is down
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">