Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Metallic sound in NSN eBSC BR9

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #64394 Reply
    Sarkoland
    Guest

    Hi all

    Anyone has experienced metallic sound in various sites connected to NSN eBSC BR9? All tests are done, it is neither about transmission erros, nor hardware fault, nor RF interference.
    When we change the site to another type of BSC (not eBSC), the problem disappears by magic.

    If anyone had the same issue, and how they did to solve this, thanks.

    #64395 Reply
    pix
    Guest

    hello

    sarkoland ? :)))

    try disabling the DTX in this BSC, see if it’s better or not.

    regards
    pix

    #64396 Reply
    Sarkoland
    Guest

    Hi Pix
    Thanks for the reply. I have checked the DB but no DTX is activated for all cells in this eBSC.

    regards,
    Sarko

    #64397 Reply
    m121
    Guest

    Hi, Sarkoland.
    I think you should focuse on TRAU. Try checking connection between TRAU and MSC, I think that one of these connections are faulty.

    #64398 Reply
    m121
    Guest

    Hi again 🙂
    I mean if this problem occurs randomly. If affected are some specific sites and most of the calls through them then try connecting sites PCMs to different eBSC card.

    #64399 Reply
    Rex
    Guest

    Hi Sarkoland,
    is it happening with all type of phones? It happens in our network (ALU) when the called party has Nokia phone then we experience metallic (sword) sounds. Couldn’t solved, even by ALU TAC. So, check that, with different types/models of phones.
    Regards,
    Rex

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Reply To: Metallic sound in NSN eBSC BR9
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">