Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

tch_tr_fail

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #46740 Reply
    Rajesh
    Guest

    Hi, in Nokia equipment how can we trouble shoot TRAU drops of a sector. There is no issue in the other 2 sectors. H/W no issues. All the drops are pegged as “tch_tr_fail”. Can somebody please help me out in this???

    #46741 Reply
    Pavel
    Guest

    May be some of TCH at BTS is configured for codec, which is not supported by TCSM? For example AMR…

    #46742 Reply
    Pix
    Guest

    Rajesh,

    If you have TRE failures leading to drops, it must be a hardware issue. Try mounting a TRE from another sector within this sector and see how it works.

    You’re going for a typical troubleshooting:
    TRE
    Combiner
    Amplifier
    Duplexer,
    Cables
    VSWR
    Antennas
    Connectors,
    SUM card,

    good luck 🙂

    #46743 Reply
    Rajesh
    Guest

    Hi Pix,

    The 196 report which gives us the Quality report of individual TRX is clean. and if there is any issue in the HW it would get pegged as “tch_radio_fail”. So we have eliminated that cause.

    The good news is that we did a recommission of the sector alone and the issue has been solved. We have also changed the value of ITCF to 5 from present value of 3. so is this the only solution???

    Hi Pavel,

    Can you please throw more light on the configuration of TCH time slots. We have Dual rate and our TCSM is also configured for the same. WRT AMR, our configuration is OK. any particular report that i can run which will pinpoint the problem.

    Thanks to all
    Regards

    #46744 Reply
    Pavel
    Guest

    Rajesh,

    If you have dualrate for BTS and TCSM , than you should search problem at hardware, try to change boatrd etc, as Pix mensioned

    #46745 Reply
    pix
    Guest

    i’m not familiar with your system, but as far as i understand it : tch tr fail = tch failures due to TRE problems… or any board failure, more generally. maybe i’m wrong though 🙂

    recomissioning the site, it clearly indicates you had an issue with your site configuration (controller board, tre software, etc…) and not your radio configuration (frequencies, parameters, etc)

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Reply To: tch_tr_fail
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">