Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ultrasite problem

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #44642 Reply
    MK
    Guest

    Nokia ultrasite BTS,444 configuration.
    24 hours UPS,AC present.

    Problem:
    1. In bsc the state of bts is BL- RSL. OMU-BL.
    2. At bts site all(3) PSC are ok(green).
    3. All BB(6) cards are green.
    4. E1/T1 green, all TRX orange.
    5. BOIA card Red.

    Any idea ? about the problem.

    #44643 Reply
    MK
    Guest

    Tried following:
    1.BTS manager is not able to connect to bts.
    2. Changed the BOIA card.
    3. Now BTS manager is able to connect

    #44644 Reply
    MK
    Guest

    After that:
    1. boia is green,rest all same.
    2. But the BB cards start blinking.
    3.PCM ok
    4.OMU is still blocked. why?

    Note that the fresh commisioning of bts has been done.

    #44645 Reply
    MK
    Guest

    Then:
    1.BB1 and BB3(bsae band) cards become stable green.rest all(bb cards) continues to blink.
    2. TRX 1,TRX2 and trx3,trx4 becomes stable green rest all are orenge.

    #44646 Reply
    MK
    Guest

    Now,
    1. doubt goes that 4 BB cards are faulty.
    2. The four bb cards are chnaged.

    but the problem is still same. ie omu is block.

    the bts was recommsioned by sending the offline prepared files for 444 configuration.

    the bts software was reloaded.
    still the problem is as it is.

    #44647 Reply
    MK
    Guest

    Please note that:

    In bts manager, in the current configuration only two trx (which are green) are shown.
    rest 10 trx are not being detected at all. Does that mean there is some thing wrong with the back plane.

    Iam sure that iam doing a wrong diagnosis.

    experts may please comment.

    #44648 Reply
    ivan
    Guest

    try to check the HW configuration you uploaded from your laptop to BTS. Please also check the branching table and timeslot allocation for OMU, TRX and TRXSIg.

    Hope this will help.

    #44649 Reply
    patrick
    Guest

    Your OMU is correct. => BCF is working.

    Only TCH and SIG (or EDAP) is not correct.

    If all TCH and SIG is not correct, your commissioning restart every times.

    good luck.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Reply To: Ultrasite problem
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">