Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

BTS O&M LINK FAILURE

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #46067 Reply
    sanya
    Guest

    hi everyone!!!
    I have a problems with start the base station(UltraSite).
    Soft was loaded successfully, and commission was made.
    Transmission equipment works without mistake.
    But OMU link unstable state – each two minutes are actuated alarm:
    BTS O&M LINK FAILURE.
    Can anyone help me.
    Thanks

    #46068 Reply
    Pix
    Guest

    O&M is either linked to:
    1. The Abis link (you said it is okay ? sure ?)
    2. The SUM card in the BTS
    3. The TCUC card in the BSC
    4. all connectors in between…

    #46069 Reply
    kishan
    Guest

    I want know about in E1,that I mean why its say E1,why not say eg.(H1 or something).

    #46070 Reply
    Patrick
    Guest

    is your BTS is directly connected on ET? (Not DN2 between BTS and BSC)

    if it is that case:

    check your ET quality signal
    ZYMO:ET,108;

    A perfect PCM is:

    0 CRC
    0 Slips
    100% EFS local and remote

    LIKE THIS:

    PCM STATISTICS
    PERMANENT MEASUREMENT

    UNIT START TIME
    ET-52 2006-11-06 00:00

    DISTURBANCES:

    DISTTYPE COUNTER LIMITS (MS)
    10-50 50-200 200-1000 1000-

    NOINSGN 0 0 0 0
    FALOST 0 0 0 0
    AIS 0 0 0 0
    REMOTE 0 0 0 0

    FRAME ALIGNMENT SIGNAL ERRORS:

    COUNTER LIMITS (ERRORS/ 5 SEC)
    1-39 40-79 80-159 160-

    0 0 0 0

    SLIPS:
    POSITIVE NEGATIVE
    0 0

    CRC PERFORMANCE MONITORING:

    TOTAL AVAIL UNAVAIL
    TIME TIME TIME

    LOCAL END 14:17:22 14:17:22 00:00:00
    REMOTE END 14:17:22 14:17:22 00:00:00

    (%) EFS ES SES DM

    LOCAL END 100.00 0.00 0.00 0.00
    REMOTE END 100.00 0.00 0.00 0.00

    #46071 Reply
    Briny
    Guest

    If there is no radio alarms (thats on the link) then I suggest you look internally for the fault on the BTS.

    I would also check that the timing is set to the 2 megs source and not internally.

    #46072 Reply
    sanya
    Guest

    thank you all for your answers!!!
    problem is solved by reloading soft on base station.
    I think that at moment of the first loading soft was damaged because transmission was not stable
    …..but alarms was not (on BOI)..
    excuse me for my english

    #46073 Reply
    Ramajayam CYR
    Guest

    hi kishan
    i thing your fresher to Telecom
    E1 – Eroupian standard 1 PCM = 2 mbps
    another one is there that name is T1
    T1 – American standard = 1.5 mbps

    #46074 Reply
    Briny
    Guest

    no problem sanya we are to help each other.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Reply To: BTS O&M LINK FAILURE
Your information:




<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">